Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. nedidelės
- Lašiša 150 g sūdytų
- Gražgarstės 30 g ryšulėlis
- Svogūnų laiškai 20 g keli laiškai
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Aliejus 50 ml
- Majonezas 2 valg. š. arba liesos grietinės
- Bulvių prieskoniai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nulupkite bulves, padalykite išilgai į keturias dalis, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, baigdama kepti pabarstykite bulvių prieskoniais. Sudėkite keptas bulves ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų ir pravėstų.
2. Plonais griežinėliais supjaustykite lašišas. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. Supjaustykite svogūnų laiškus.
3. Sudėkite į lėkštę keptas bulves, lašišų griežinėlius ir salotas, išmaišykite, apibarstykite svogūnų laiškais ir kaparėliais, pasūdykite, pagardinkite majonezu arba liesa grietine.
Kulinaro patarimas. Prie šių salotų taip pat tiks varškės ir česnakų padažas. Sutrinkite varškę šakute, sumaišykite su grietine, išspauskite česnako skiltelę, pagal skonį pasūdykite ir užkrėskite ant salotų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita