Ingredientai
- Bulvės 6 vnt.
- Moliūgai 200 g
- Kynvos (bolivinės balandos) 2 valg. š.
- Grietinėlė 100 g
- Parmezano sūris 4 valg. š. tarkuoto
- Druska 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuoto
Kaip gaminti
- Bulves nuskuskite, moliūgus supjaustykite nemažais gabalėliais. Bolivines balandas nuplaukite (dar geriau būtų iš vakaro pamerkti).
- Visą sumeskite į verdantį vandenį. Virkite, kol suminkštės.
- Į išvirusias daržoves įpilkite grietinėlės, pagardinkite muskatu, pagal skonį pasūdykite ir sutrinkite košę. Jei košė bus per tiršta, maišydami pilkite po nedidelį šlakelį virinto vandens, kol taps norimos konsistencijos.
- Galiausiai suberkite tarkuotą parmezaną.
- Šią košę skanu valgyti vieną. Mėgstantieji riebiau gali gardinti spirgučiais. Taip pat ji puikiai tinka su įvairiomis šviežių daržovių salotomis (ypač gardintomis grietine), taip pat jei paruošiama sausesnė, tirštesnė gali būti tiekiama kaip garnyras su maltiniais, kepsniais ir pan.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita