Ingredientai
- Bulvių košė: 375 g
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Sūris 100 g tarkuoto fermentinio
- Džiūvėsiai 1 st. arba miltų
- Svogūnų laiškai 1 sauja ryšelis - kotletams ir patiekimui
- Krapai 1 sauja ryšelis - kotletams ir patiekimui
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 0,5
- Aliejus 20 ml kepimui
- Grietinė 50 g patiekimui
Kaip gaminti
- Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, kiaušinį, tarkuotą fermentinį sūrį, džiūvėsėlius (arba miltus), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, kapotus krapus, druską ir pipirus.
- Jei matote, kad masė per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba įdėkite šaukštą grietinės. Jei matote, kad masė per skysta, įberkite daugiau džiūvėsėlių arba miltų.
- Paruoštą masę padalinkite į maždaug 12–15 lygių dalių. Iš kiekvienos jų drėgnais delnais suformuokite kamuoliuką ir suplokite juos į plokščius taisyklingus kotletukus.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite suformuotus kotletukus iš abiejų pusių po porą minučių, kol gražiai apskrus.
- Iškepusius perkelkite ant popierinių rankšluosčių ir nusausinkite aliejų.
- Iškepusius bulvių košės kotletukus patiekite šiltus, su grietine ir smulkintais krapais ar svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita