Ingredientai
- Bulvės 750 g
- Šaldyti žirneliai 150 g
- Šaldytos šparaginės pupelės 150 g arba šviežios
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės
- Krevetės 200 g išlukštentų
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š. Užpilui
- Citrinos 1 vnt. Užpilui
- Garstyčios 1 valg. š. Užpilui; neaštrių
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. Užpilui; pluoštelis petražolių, mėtų, krapų
Kaip gaminti
1. Paruoškite užpilą: nutarkuokite citrinos žievelę, o iš minkštimo išspauskite sultis. Žievelę suberkite į aliejų ir plakdami plona srovele supilkite sultis, sudėkite garstyčias, suberkite susmulkintus žalumynus.
2. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabaliukais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Prieš nukeldami nuo ugnies suberkite žirnelius, pupeles, griežinėliais supjaustytas cukinijas, 2–3 min. pavirkite ir iš karto nusunkite.
3. Į karštą daržovių mišinį sudėkite atskirai išvirtas krevetes, išmaišykite, sudėkite į salotinę ir apšlakstykite padažu.
Patarimas. Krevečių nereikia ilgai virti – pervirtos būna tąsios kaip guma. Subėrus į verdantį vandenį užtenka virti tol, kol visos krevetės iškyla į paviršių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita