Ingredientai
- Bulvės 2 vnt. didelės
- Žirniai 50 g
- Kiaušiniai 6 vnt. putpelių
- Citrinos 1 vnt. pusė
- Grūdėtosios garstyčios (pagal skonį) 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Ridikai 2 vnt.
- Svogūnų laiškai 40 g
Kaip gaminti
1. Bulves išvirkite su lupenomis, supjaustykite stambiai.
2. Į verdantį vandenį dėkite putpelių kiaušinukus ir virkite 3 minutes.
3. Į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberkite žirnelius ir virkite 2-3 minutes.
4. Svogūnų laiškus supjaustykite.
5. Dėkite viską į lėkštę: pjaustytas bulves, pjaustytus ridikėlius, smukintus svogūnų laiškus, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, ant viršaus užberkite žirnelius.
6. Salotas apšlakstykite padažu. Padažą ruoškite taip: į dubenėlį sukrėskite grūdėtąsias garstyčias, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita