Ingredientai
- Bulvės 500 g
- Vištienos krūtinėlė 350 g be odos
- Špinatai 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. užpilui
- Pesto padažas 2 valg. š. užpilui
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių - užpilui
Kaip gaminti
1. Bulves (šviežių skusti nereikia) sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min. Nukoškite, sudėkite į dubenį ir pamaigykite šakute (visiškai sutrinti nereikia).
2. Vištieną (virtą arba keptą be riebalų) supjaustykite kubeliais ir suberkite į dubenį su bulvėmis. Sudėkite nedideliais gabalėliais suplėšytus špinatus. Atsargiai išmaišykite.
3 Paruoškite užpilą: „Pesto“ padažą, citrinų sultis ir aliejų sumaišykite indelyje, jei reikia, dar pagardintkite prieskoniais.
4. Užpilą supilkite į dubenį su paruoštomis salotomis ir dar kartą gerai išmaišykite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita