Ingredientai
- Salotiniai sulteniai (pakuotė) 1 vnt.
- Burokėliai 6 vnt. nedideli
- Ožkų pieno sūris 250 g
- Pistacijos 50 g lukštentų
- Balzaminis padažas 2 valg. š.
- Avokadai 2 vnt.
- Moliūgo sėklos 50 g
- Graikiniai riešutai 50 g
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Bazilikai 1 arbat. š. pagal skonį džiovintų
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Pesto pasta (pagal skonį) 1 arbat. š.
- Grietinėlė 100 ml
- Aliejus 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
2. Riešutus ir moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada atvėsinkite, suberkite į indą su avokadais ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės.
3. Burokėlius išvirkite, nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejaus ir Provanso žolelių mišiniu ir apie 20 min. kepkite karštoje orkaitėje, kol jų krašteliai taps traškūs.
4. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir iki kreminės konsistencijos sumaišykite su trupintu ožkų sūriu ir džiovintais bazilikais.
5. Į lėkštes krėskite avokadų padažo, išdėliokite burokėlių griežinėlius, ant jų – po kelis šaukštus grietinėlės ir sūrio kremo, tada dėkite nuplautus ir nusausintus salotinių sultenių lapelius.
6. Lėkštės kraštelyje pritaškykite balzaminio padažo, tada pilkite truputį pesto ir išdėliokite pistacijas.
Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita