Ingredientai
- Salotos 100 g lapelių
- Burokėliai 3 vnt. vidutinio dydžio
- Kriaušės 2 vnt. didelės labai gerai prinokusios
- Grietinėlė 100 ml
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Graikiniai riešutai 100 g saujelė
- Vynuogių kauliukų aliejus (užpilui) 2 valg. š.
- Grūdėtos garstyčios (užpilui) 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės užpilui
Kaip gaminti
1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės.
2. Iškeptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
3. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, tada sudėkite kriaušių skilteles, apvelkite jas karamelizuota mase, užpilkite grietinėlės ir apie 8 min. patroškinkite, kol kriaušės suminkštės.
5. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
6. Ant viršaus dėkite burokėlių ir nuvarvintų kriaušių gabalėlių.
7. Paruoškite užpilą: vynuogių kauliukų aliejų sumaišykite su grūdėtomis garstyčiomis ir kapotais česnakais, užpilkite ant salotų, šalia berkite skrudintų graikinių riešutų.
Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita