Ingredientai
- Burokėliai 8 vnt. 4 didesni ar 8 maži
- Mandarinai 10 vnt. 8-10
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Balzaminis actas 3 valg. š. padažui
- Medus 3 valg. š. padažui
- Garstyčios 1 valg. š. padažui grūdėtosios
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Česnakai 3 skiltelės padažui
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Burokėlius sudėkite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite 20–30 minučių arba kol suminkštės. Tada nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Mandarinus nulupkite ir sumaišykite su burokėlių griežinėliais bei žiedais pjaustytais svogūnais.
2. Atskirai išplakite visas padažo sudedamąsias dalis ir juo užpilkite daržoves. Gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite bent 20 minučių pastovėti.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita