Ingredientai
- Persikai 2 vnt. konservuoti
- Moliūgo sėklos 4 valg. š. saujelė
- Burokėliai 4 vnt.
- Ožkų pieno sūris 150 g
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sulčių
- Medus 1 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Balzaminis actas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite arba iškepkite orkaitėje su lupenomis, tada atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
2. Burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite ožkų pieno sūrio riekelių ir persikų gabalėlių.
3. Apelsino sultis sumaišykite su medumi, balzaminiu padažu, aliejumi ir užpilkite ant salotų. Ant viršaus berkite skrudintų moliūgų sėklų.
Kulinaro patarimas. Šias salotas skanu tiekti su orkaitėje keptais baltos duonos kubeliais. Juos paruoši labai paprasta: duonos gabalėlius apšlakstykite aliejumi, vynu, berkite kapotų česnakų ir „Provanso“ žolelių mišinio. Paskrudinkite, kol taps traškūs.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita