Ingredientai
- Vištiena 0,25 vnt. kaimiško vištos; sultiniui
- Svogūnai 1 vnt. perpjautas per pusę; sultiniui
- Morkos 1 vnt. stambiai supjaustyta; sultiniui
- Juodieji pipirai 5 vnt. sultiniui
- Laurų lapai 2 vnt. sultiniui
- Čiobreliai 5 vnt. šakelės; sultiniui
- Česnakai 3 vnt. galvos; sriubai
- Sviestas 2 valg. š. kepimui; sriubai
- Salierai 0,5 vnt. šaknies arba 1 kaliaropė; sriubai
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį; sriubai
- Šafranas 1 žiupsnelis sriubai
Kaip gaminti
Pirmiausia jums reikės riebios vištos iš kaimo ar ūkininko. Su paukštynų broileriais tikrai neprasisuksit – gausit birzgaliuką, o ne sriubą. O patį česnaką mėgstu šiek tiek karamelizuoti svieste, o ne iš karto sumesti į sultinį. Šafranas čia tinka neįtikėtinai gerai, o aš jo net nemėgstu, ir yra vienintelis patiekalas, dėl kurio išvis šafraną perku.
1. Pirmiausia išverdame sultinį. Į puodą sudedame visus jam skirtus ingredientus ir įpilame pusantro litro vandens. Neuždengę puodo ant mažos ugnies verdame apie pusantros valandos. Mėsa jau turi lengvai nertis nuo kaulo. Išvirus mėsą išimame, palaukiame, kol pravės, ir suplėšome gabaliukais. Atsidedame į šalį. Sultinį perkošiame.
2. Kokius 50 ml dar karšto sultinio įpilame į puodelį ir ten įberiame šafraną. Paliekame 20 minučių.
3. Verdame sriubą. Česnakus nulupame ir lengvai pakepiname ant sviesto puode, kuriame virsime sriubą. Supilame sultinį, sudedame stambiai supjaustytą kaliaropę ar saliero šaknį. Verdame 30 min. Į virimo pabaigą supilame sultinį su šafranu.
4. Sriubą sutriname smulkintuvu. Atgal sudedame suplėšytą gabaliukais vištą.
5. Patiekiame su kepinta duona, ištrinta česnaku.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos