Ingredientai
- Miltai 300 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Grietinė 2 valg. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Sviestas 100 g
- Vanilinis cukrus 5 g 1,5 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 2 valg. š.
- Pienas 1 st.
Kaip gaminti
1. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
3. Trynius išsukite cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir puri. Palengva įmaišykite grietinę, supilkite pieną, lydytą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite.
4. Gautą mišinį supilkite į miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir šaukštu kabindama iš apačios į viršų įmaišykite į tešlą.
5. Paruoštą tešlą palikite pusvalandį pastovėti, kad miltai išbrinktų.
6. Gerai įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje iškepkite blynus. Tiekite su uogomis, grietine, sviestu. Galite papuošti mėtų lapeliu ir pabarstyti milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita