Ingredientai
- Cukrus 125 g
- Sviestas 125 g
- Miltai 125 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotos pusės citrinos žievelės
- Aliejus 2 valg. š. arba truputis riebalų keptuvei patepti
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros, tada iki vientisos baltos masės išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Miltus persijokite per sietelį ir po truputį įsukite į sviesto ir cukraus masę.
3. Kiaušinius apie 8 min. plakite elektriniu plakikliu, iki masė kelis kartus padidės, – kuo geriau juos išplaksite, tuo puresni bus blynai.
4. Kiaušinių masę vis maišydama po truputį supilkite į paruoštą tešlą.
5. Sudėkite citrinos žieveles, pagal skonį įberkite druskos ir, uždengusi virtuviniu rankšluostėliu, palikite tešlą pastovėti apie pusvalandį, tegul išbrinksta.
6. Į gerai įkaitintą ir riebalais išteptą čirvinių blynų keptuvę pilkite samtelį tešlos (nepadauginkite, kad užvožus dangtį nebėgtų per kraštus) ir kepkite, iki blynai gražiai apskrus.
7. Tiekite su mėgstama uogiene, grietine, plakta grietinėle ar vaisiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita