Ingredientai
- Kuskusas 250 g
- Citrinos 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 100 g smulkiai kapoto
- Vyšniniai pomidoriukai (ketvirčiais supjaustyti) 12 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Šamo filė (4 gabalėliai) 400 g
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Rozmarinai 1 valg. š. kapotų šviežių
- Aliejus 1 valg. š. saulėgrąžų
Kaip gaminti
1. Kuskusą paruoškite pagal instrukcijas ant dėžutės.
2. Citrinos žievelę sumaišykite su paprikos milteliais, druska ir pipirais.
3. Prieskonių mišiniu įtrinkite šamo filė.
4. Kitame dubenyje sumaišykite keptus atvėsintus svogūnus, pomidorus, alyvuogių aliejų ir pusės citrinos sultis.
5. Į keptuvę pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitinkite.
6. Šamo filė kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
7. Paruoštą kuskusą šiek tiek pamaišykite šakute, tada sudėkite daržoves ir išmaišykite. Įmaišykite kapotus rozmarinus. Keletą lapelių palikite papuošti.
8. Kuskusą su daržovėmis berkite į lėkštę, šalia ar ant viršaus dėkite iškeptą šamo filė. Apibarstykite kapotais rozmarinais.
Skonis: 10/10. Šamas minkštutis, sultingas ir labai skanus. Tam, kad prisigertų prieskonių jam tikrai nereikia daug laiko. O kuskusas su šviežiais vyšniniais pomidoriukais puikiai su juo dera.
Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita