Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 300 g
- Šparaginės pupelės 300 g
- Žiediniai kopūstai 300 g
- Morkos 1 vnt.
- Pomidorai 3 vnt. dideli arba 6–8 vyšniniai
- Česnakai 3 skiltelės 3-4
- Čiobreliai 5 g pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Karis 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Daržovių sultinys 1 l 1-1,5 l
- Makaronai 200 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus česnakus, po žiupsnelį prieskonių ir maišydami kepinkite, kol pasklis prieskonių kvapas. Sudėkite pjaustytą morką, visas daržoves, supilkite sultinį, paskaninkite druska, pipirais ir virkite 20–25 minutes.
2. Jei naudojate didelius pomidorus, juos panardinkite keletui sekundžių į verdantį vandenį, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į sriubą. Jei vyšninius, tiesiog sumeskite į sriubą baigdami virti.
3. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (nepervirkite). Į puodą su daržovėmis sudėkite makaronus, užsukite ugnį ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Jei sriuba per tiršta, įpiltkite dar sultinio.
4. Tiekdami galite paskaninti šaukštu natūralaus jogurto.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita