Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1200 g
- Ridikėliai 300 g
- Cukinijos 400 g 2 nedidelės
- Paprikos 400 g po vieną raudonosios bei geltonosios paprikos ankštį
- Svogūnai 100 g nedidelių
- Česnakai 5 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Actas 2 valg. š. arba citrinų sulčių
- Druska 1 arbat. š.
- Kvapieji pipirai 5 g
- Vanduo 1 l
Kaip gaminti
1. Česnakų skilteles nulupkite. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kvadratėliais. Cukiniją supjaustykite 3-4 cm pločio griežinėliais. Žiedinį kopūstą išdalykite žiedynėliais. Ridikėlių lapus nupjaukite.
2. Taip paruoštas daržoves suverkite ant medinių smeigtukų. Vėrinukus talpiai sudėkite į didelį stiklainį. Sudėkite nesmulkintus česnakus ir užpilkite ataušusiu marinatu.
3. Marinatui vandenį užvirinkite su druska ir kvapiaisiais pipirais, nukelkite nuo ugnies ir supilkite aliejų bei citrinų sultis. Atvėsusiu skysčiu užpilkite paruoštus vėrinukus.
4. Taip paruoštos daržovės ilgai negenda.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita