Ingredientai
- Kukurūzai 1 st. 0,5 kruopos
- Faršas 500 g veršienos
- Konservuoti kukurūzai: (2 - 3) 2 valg. š.
- Paprikos 2 vnt. po puse raudonos ir geltonos
- Svogūnai 1 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt. 0,5
- Česnakai 2 skiltelės
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. smulkinti
- Aliejus 3 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis penkių pipirų mišinys
- Druska 1 žiupsnelis
- Tabasko padažas 3 ml keli lašai
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Aitriųjų pipirų padažas: 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kukurūzų kruopas išvirkite. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, kukurūzų kruopomis ir konservuotais kukurūzais.
2. Svogūną, česnaką, paprikas ir aitrųjį pipirą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į faršą, gerai išmaišykite. Pagardinkite pipirais, druska, padažais ir dar kartą gerai išmaišykite.
3. Kepimo formą apšlakstykite aliejumi ir sudėkite paruoštą faršą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė