Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. pagrindui
- Cukrus 2 arbat. š. pagrindui
- Druska 1 valg. š. 1 valg. š. - pagrindui ir žiupsnelis - pagal skonį - įdarui
- Miltai 200 g pagrindui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. pagrindui
- Baklažanai 3 vnt. įdarui
- Paprikos 2 vnt. saldžiosios - įdarui
- Pievagrybiai 10 vnt. įdarui
- Sūris 100 g kietasis - įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Provanso žolelių prieskoniai 1 valg. š. įdarui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Aliejų pakaitinkite ir sudėkite išspaustą česnaką, suberkite druską ir Provanso žoleles. Palikite kelioms minutėms pastovėti.
- Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.
- Baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų.
- Į baltymus dėkite po vieną kiaušinio trynį ir maišykite.
- Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išminkykite tešlą.
- Tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo indą taip, kad kraštai šiek tiek užsiriestų į vidų.
- Griežinėliais supjaustykite baklažanus, apiberkite druska ir palikite kelias minutes. Atsiradusį skystį nupilkite, baklažanus nuplaukite ir nusausinkite.
- Nedideliais gabalėliais supjaustykite saldžiąsias paprikas, baklažanus ir pievagrybius.
- Daržoves, tarkuotą sūrį ir pievagrybius sumaišykite su aliejumi ir viską sukrėskite į tešla išklotą kepimo indą.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita