Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 120 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Maskarponės sūris 250 g
- Grietinėlė 150 ml 35 proc. riebumo
- Miltai 100 g „Karališki“
- Krakmolas 30 g kukurūzų
- Vanilė 2 g keli lašai esencijos
- Kakava 3 valg. š. miltelių
- Vanduo 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Maskarponę ištrinkite su druska ir puse cukraus kiekio. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinių trynius, supilkite grietinėlę, įlašinkite vanilės esencijos. Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišykite, įsijokite juos į sūrio masę ir gerai sumaišykite.
2. Su likusiu cukrumi iki putų išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą. Ketvirtadalį tešlos perdėkite į kitą dubenį ir įmaišykite vandenyje ištirpintus kakavos miltelius.
3. Indelį, kuriame garinsite, patepkite sviestu, sudėkite trečdalį baltos tešlos, ant viršaus šaukšteliu išdėliokite šokoladinę tešlą, uždenkite folija ir 10 min. virkite garuose. Tuomet vėl dėkite baltos tešlos, šokoladinės ir 10 min. garinkite. Uždėjusios paskutinį sluoksnį, garuose virkite 15 minučių. Atšaldykite.