Ingredientai
- Lašiša 800 g
- Sojos padažas 4 valg. š. glazūrai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. glazūrai
- Medus 2 valg. š. glazūrai
- Citrinos sultys 1 valg. š. glazūrai
- Pomidorų padažas 1 valg. š. glazūrai
- Citrinpipiriai 1 žiupsnelis glazūrai
- Sezamo sėklos 1 arbat. š.
- Bazilikai 1 arbat. š. patiekimui
- Citrinos 3 vnt. riekelės; patiekimui
Kaip gaminti
1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite ir iš abiejų pusių apibarstykite citrinpipiriais. Palikite lašišą marinuotis apie 15 minučių ir per tą laiką pradėkite gaminti glazūrą.
2. Dubenėlyje sumaišykite soją, medų, citrinos sultis, aliejų, pomidorų padažą ir viską gerai išmaišykite.
3. Paruošta glazūra aptepkite abi lašišos puses, palaukite keletą minučių ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepdami lašišą kartkartėmis apliekite ją likusia glazūra. Iš abiejų pusių lašišą kepkite apie 5 minutes.
4. Iškepusią žuvį pagardinkite sezamo sėklomis bei papuoškite citrina.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai