Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Parmezano sūris 60 g tarkuoto gniocchi tešlai ir dar 1 šaukšto pabarstymui
- Bulvės 400 g gniocchi tešlai
- Miltai 100 g 00 tipo; gniocchi tešlai
- Kiaušinių tryniai 40 g gniocchi tešlai
- Rozmarinai 1 vnt. po pusę šakelės gniocchi tešlai ir moliūgų tyrei
- Druska 1 žiupsnelis gniocchi tešlai
- Pipirai 1 žiupsnelis gniocchi tešlai
- Moliūgai 400 g moliūgų tyrei
- Svogūnai 1 vnt. moliūgų tyrei
- Česnakai 4 skiltelės moliūgų tyrei
- Sviestas 80 g 30 g moliūgų tyrei ir 50 g baravykams
- Baravykai 500 g
Kaip gaminti
1. Bulves su lupena (panašaus dydžio) gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir verdame. Svarbu, kad vanduo vos burbuliuotų.
2. Iš anksto pasiruoškite viską, ką dėsite į bulves – miltus, susitarkuokite parmezaną, atskirkite kiaušinio trynius, labai labai smulkiai susismulkinkite rozmarinus.
3. Bulvėms išvirus ir jas nusunkus reikia iš karto lupti kol, jos karštos. Aš įsmeigiu šakutę, vienoj rankoj šakutė su pasmeigta bulve, o kita ranka lupu. Iš karto nulupus, reikia išspausti per bulvių spaustuką. Labai svarbu visa tai daryti greitai, kol bulvės dar karštos.
4. Į šiltas bulves sudėkite visus priedus – rozmariną, parmezaną, miltus, kiaušinio trynius, druskos ir pipirų – keliais judesiais suminkykite tešlą. Tik susikabino į vieną gumulą ir dėkite į šalį.
5. Atsipjovus gabalą, iškočiokite ploną vamzdelį ir jį sukapokite nedideliais gabalėliais. Tada gabalėlius dėkite ant šakutės ir spausdami sukite nuo jos. Suformuotus virtinius šiek tiek apibarstykite miltais ir dėkite 20–30 minutėms į šaldytuvą.
6. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių (režimas – su vėjeliu).
7. Supjaustome moliūgą 3x3 cm gabalėliais, svogūną supjaustome į keturias dalis ir per pusę perjauname česnaką. Supjaustytas daržoves dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, dedame rozmariną, apšlakstome tyru alyvuogių aliejumi ir, užbarstę druskos ir pipirų, rankomis tolygiai paskirstome ir dedame kepti į įkaitusią orkaitę. Kepame apie 30 minučių.
8. Visas iškepusias daržoves, išskyrus rozmariną, supilame į puodą, įdedame sviesto, įpilame šlakelį karšto vandens (pilame po nedaug) ir trintuvu sutriname iki vientisos masės.
9. Iš turimų baravykų išsirenkame gražiausią ir jį supjaustome išilgai – papuošimui. Likusius supjaustome nedideliais gabalėliais. Įkaitiname keptuvę, išlydome sviestą su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus ir apkepame išilgai supjaustytus baravykus. Apkepus sudedame ant popierinio rankšluosčio ir užbarstome druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
10. Užkaičiame didelį puodą vandens ir šiam užvirus, sudedame gnocchi. Kai iškils į paviršių, išgriebkite.
11. Į jau naudotą keptuvę sudedame likusius baravykus ir apkepiname, bet ne per daug. Užbarstome druskos ir pipirų. Kiaurasamčiu sudedame gnocchiį keptuvę ir dar pakepame porą minučių.
12. Į lėkštės vidurį dedame moliūgų tyrę, ant viršaus baravykus su gnochi, užtarkuojame parmezano ir uždedame keptą baravyką ant viršaus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų