Ingredientai
- Mielės 2 arbat. š. sausos
- Vanduo 80 ml pusė puodelio šilto
- Miltai 160 g apie 3/4 puodelio
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Sūris 250 g riebus baltas
- Pomidorai 4 vnt. vidutinio dydžio
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį šviežių lapelių
- Bazilikai 1 arbat. š. pagal skonį šviežių lapelių
- Mocarelos sūris 50 g saujelė tarkuotos
- Grietinė 1 st.
- Česnakai 3 skiltelės
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį
Kaip gaminti
1. Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti.
2. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla pakils dvigubai, ją dar kartą gerai išminkykite, iškočiokite ir klokite į kepimo skardą.
3. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su grietine, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Pomidorus nuplaukite, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite apystoriais griežinėliais.
5. Ant paruošto picos pagrindo tolygiai paskleiskite saujelę tarkuotos mocarelos, tada išdėliokite vidutinio storio riekelėmis pjaustytą sūrį, pomidorų griežinėlius, ant sūrio paskirstykite po šaukštą grietinės, užberkite smulkintų bazilikų lapelių ir raudonėlių.
Picą kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Graikų