Ingredientai
- Žuvis 900 g
- Citrinos 2 vnt. 2 valg. š. - sulčių ir 1 didelė
- Špinatai 275 g 275 šaldytų arba 450 šviežių
- Pomidorai 3 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt. žalia saldžioji
- Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Salierai 2 vnt. lapkočiai
- Bulvės 3 vnt. didelės
- Alyvuogių aliejus 125 ml
- Česnakai 2 skiltelės
- Petražolės 2 valg. š. susmulkintų lapelių
- Vynas 1 st. 3/4 puodelio sauso balto
- Sultys 1 st. 3/4 puodelio - pomidorų
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Išdarinėtą, nuvalytą ir nuplautą žuvį gerai nusausinkite. Citrinų sultis sumaišykite su dviem šaukštais aliejaus ir šiuo mišiniu iš visų pusių įtrinkite žuvį. Kol bus ruošiamos daržovės, laikykite šaldytuve.
2. Česnakus sugrūskite, pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūnus – plonais žiedais, papriką, išėmus sėklas, – nedideliais kvadratėliais. Citriną kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais, cukiniją – taip pat, tik truputį storesniais. Salierų lapkočius supjaustykite plonais, bulves – 1 cm storio griežinėliais.
3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite keturis šaukštus aliejaus, sudėkite česnakus, pomidorus, svogūnus, paprikas, citrinos griežinėlius, cukinijas, salierus, špinatus ir petražoles. Išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 min.
4. Supilkite vyną, pomidorų sultis, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir troškinkite dar 5 min.
5. Į didelį pailgą karščiui atsparų indą įdėkite žuvį, ant jos sukrėsti daržovių troškinį, ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius, apšlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite 190 °C orkaitėje 45 min.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita