Ingredientai
- Bulgur kruopos 2 valg. š.
- Vanduo 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis, supjaustytas
- Česnakai 2 skiltelės susmulkintos
- Kalendros sėklos 1 arbat. š. maltų
- Kuminai 2 arbat. š. malto
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Pomidorų pasta 2 valg. š.
- Raudonėliai 1 sauja nedidelė, šviežių, susmulkintų
- Mėtos 1 sauja nedidelė, šviežių, susmulkintų
- Žuvis 500 g filė be odos (lašišos, menkės ar kt.)
Kaip gaminti
1. Bulgurą užpilkite vandeniu ir palikite pabrinkti apie 5–10 min.
2. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Apkepinkite svogūnus kartu su česnakais ir kalendra bei kuminu, pabarstę druska ir pipirais, kol svogūnai visiškai suminkštės (apie 4–5 min.).
Apkepintus svogūnus truputį atvėsinkite, tada sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą. Ten pat sudėkite išbrinkusius skaldytus kviečius (bulgurą), pomidorų pastą bei gabaliukais supjaustytą žuvies filė. Smulkinkite pulsuojančiais judesiais, kol masė sušoks į rutulį, taps vientisa, bet ne tyrelė. Jei reikia, pasūdykite.
4. Įkaitinkite likusį aliejų gilioje keptuvėje. Iš žuvies masės formuokite mažus rutuliukus, juos suplokite ir kepkit iš abiejų pusių po 2 minutes, arba kol gražiai apskrus.
5. Patiekite su humusu, vyšniniais pomidorais, pabarstykite mėtų ir kalendrų lapeliais, citrinos griežinėliais, su gaiviomis agurkų ir pomidorų salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Graikų