Ingredientai
- Grikiai 0,5 g neapdorotų
- Vanduo 1,5 puodelis
- Bazilikai 1 sauja šviežių
- Žolelės 1 sauja šviežių krapų, mėtų ar petražolių
- Pomidorai 0,5 puodelis perpjautų perpus vyšninių
- Saulėje džiovinti pomidorai 0,3 puodelis supjaustytų
- Česnakai 1 skiltelės sukapota
- Agurkai 1 puodelis grubiai supjaustytų, be sėklų ir minkštimo
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. išspaustos sultys
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite grikius – juos galite berti dar į neverdantį vandenį. Šiam užvirus sumažinkite ugnį ir palikite virti 7-8 minutes. Po 6 minučių pirmąkart paragaukite ir kai jausite, jog grikiai išvirę, nusunkite bei atidenkite juos.
2. Salotų dubenyje sumaišykite grubiai supjaustytus bazilikus ir kitas žoleles, agurkus, pomidorus, saulėje džiovintus pomidorus, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite, suberkite grikius ir vėl išmaišę pagardinkite druska ir pipirais.
3. Prieš skanaudami leiskite salotoms-košei kelias minutes pastovėti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės, Salotos