Ingredientai
- Miltai 1 kg po 500 g kvietinių (550 D tipo) ir grikių
- Pienas 500 ml
- Mielės 50 g šviežių
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 100 g minkšto
- Druska 2 arbat. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Saulėgrąžos 50 g lukštentų
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su pienu.
2. Mieles ištrinkite su cukrumi.
3. Sviestą išsukite iki purumo, į jį sukrėskite mieles, sukdami po truputį pilkite kiaušinių ir pieno plakinį, berkite miltus, druską ir saulėgrąžas.
4. Plakite, kol masės pasidarys puri. Minklę supilkite į riebalais išteptą skardą ir padėkite šiltai, kad pakiltų (apie 1–2 valandas).
5. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita