Ingredientai
- Grikiai 200 g miltai
- Cukrus 150 g
- Lazdynų riešutai 150 g maltų lazdynų arba migdolų
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 6 vnt.
- masės 70 g
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. vieno apelsino oranžinis žievelės sluoksnis
- Cukraus sirupas 100 ml Romo užpilui auksaspalvio cukraus sirupo (yra parduotuvėse)
- Romo užpilui 100 ml
- Džemas 250 g Tortui pertepti; spanguolių
- Vanduo 100 ml Romo užpilui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius įmuškite į elektrinio maišiklio indą, suberkite cukrų, įpilkite 3 šaukštus vandens ir gerai išplakite (ne trumpiau kaip 10 min.).
2. Viename inde sumaišykite visus sausus produktus: grikių miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus.
3. Marcipanų masę suminkštinkite karšto vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Aptirpusią sumaišykite su keliais šaukštais kiaušinių plakinio, vaniliniu cukrumi ir apelsino žievelėmis. Visą laiką maišydami dėkite po kelis šaukštus sauso mišinio ir kiaušinių plakinio, kol bus sunaudoti visi produktai.
4. Tešlą sukrėskite į torto formą nuimamais kraštais ir 180oC karštumo orkaitėje kepkite apie pusvalandį (į biskvitą įsmeigtas medinis iešmelis turi likti sausas).
5. Atvėsusį paplotį perpjaukite horizontaliai pusiau. Vieną pusę dėkite ant torto padėklo, apšlakstykite romo užpilu, aptepkite džemu ir uždenkite kita puse. Šią taip pat apšlakstykite romo užpilu ir apibarstykite cukraus pudra.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita