Ingredientai
- Varškė 400 g grūdėta
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Manai 6 valg. š. 5-6
- Rudasis cukrus 4 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kriaušės 2 vnt. 1 didelė arba 2 mažos
- Kokosų drožlės 3 valg. š. 2-3
Kaip gaminti
1. Kiaušinius iki putų išplakite su druska, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
2. Kriaušes nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į varškės masę. Išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir apibarstykite kokosų drožlėmis.
3. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Skanu valgyti su šviežiomis trintomis uogomis.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita