Ingredientai
- Pievagrybiai 300 g
- Grybai 200 g miško
- dešra aštri 200 g
- Makaronai 100 g smulkūs
- Vynas 125 ml baltas
- Daržovių sultinys 2 l
- Svogūnai 2 vnt.
- Bulvės 4 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Paprikos 3 g žiupsnelis maltos rūkytos paprikos
- Svogūnų laiškai 20 g kapoti, 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais, dešrą – plonomis riekelėmis.
2.Pievagrybius ir miško grybus nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite.
3.Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sukrėskite svogūnus, trintą česnaką ir truputį pakepinkite. Dėkite grybus, dešros riekeles, bulves, suberkite maltą rūkytą papriką, išmaišykite ir pakepinkite dar 5 minutes.
4.Supilkite daržovių sultinį, baltąjį vyną, suberkite makaronus, puodą uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 15 minučių. Tiekite pabarstytą kapotais svogūnų laiškais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita