Ingredientai
- Salotos 160 g įvairių rūšių mišinio
- Persimonai 1 vnt. didelis
- Ožkų pieno sūris 120 g
- Kumpis 8 riekės vytinto
- Avokadai 1 vnt.
- Spanguolės 0,5 st. arba bruknių
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. padažui
- Citrinos sultys 3 valg. š. geriau žaliųjų citrinų (laimų); padažui
- Mandarinai 0,5 vnt. išspaustos sultys (apie 1 šaukštas) ir nutarkuota žievelė (apie 1 šaukštelis); padažui
- Aitriosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis padažui
- Garstyčios 1 valg. š. kupinas; neaštrių; padažui
- Medus 1 valg. š. padažui
- Citrinos žievelė 1 arbat. š. geriau žaliųjų (laimų); nutarkuotos; padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Prieskoniniai žalumynai 5 vnt. šakelės mėgstamų; papuošimui
Kaip gaminti
1. Persimoną supjaustykite riekelėmis, avokadą supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį sutrupinkite.
2. Citrusiniam padažui šluotele sumaišykite aliejų, citrinų ir mandarinų sultis, medų ir garstyčias. Maišykite šluotele iki emulsijos konsistencijos.
3. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, avokado griežinėlius, kumpį*, užberkite uogų ir užberkite sūrio. Jeigu naudojate uogų druską, pabarstykite salotas uogų druska.
4. Salotas pašlakstykite padažu ir pabarstykite turimais žalumynais (aš naudojau builį).
*Esant poreikiui, galima kumpį lengvai pakepti keptuvėje arba ant kepimo popieriumi išklotos skardos orkaitėje. Kad orkaitėje keptos kumpio riekelės būtų lygios ir nesigarbanotų, jas dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, užtieskite kitu kepimo popieriaus lapu ir uždėkite svorio – pvz., skardą.