Ingredientai
- Kiauliena 1500 g kumpis
- Žvėrienos prieskoniai: (pakelis) 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis baltieji
- Brendis: 100 ml
- Aliejus 150 ml 100 ml ir 3 valg. š. skardai patepti
- Bri sūris 100 g
- Riešutai 50 g kedrų
- Špinatai 100 g lapų
- Daržovių sultinys 150 ml
- Klevų sirupas 4 valg. š. arba skysto medaus
- Slyvos 400 g
Kaip gaminti
1. Kumpyje aštriu peiliu įpjaukite kišenę. Mėsą įtrinkite druska, prieskoniais, su brendžiu išmaišytu aliejumi ir palikite šaltoje vietoje 3 valandas marinuotis.
2. Atšaldytą sūrį stambiai sutarkuokite, kedrų riešutus ir špinatų lapus susmulkinkite, viską išmaišykkite.
3. Sūrio ir špinatų įdaro pridėkite į pasimarinavusio kumpio kišenę. Mėsą dėkite į aliejumi pateptą skardą, supilkite daržovių sultinį. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje vis palaistydami sultiniu apie 1,5 valandos (kol apskrus).
4. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, į skardą sudėkite klevų sirupe išmirkytas slyvas ir baikite kepti. Kumpį patiekite karštą.
Gaminimo trukmė be marinavimo laiko.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Kepsniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita