Ingredientai
- Makaronai vamzdeliai 400 g stambūs
- Tunas 2 vnt. indeliai konservuotų savo sultyse -įdarui
- Ančiuviai: indelis - įdarui 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. virti - įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Grietinėlė 200 ml padažui
- Gorgoncola: padažui 60 g
- Sviestas 2 valg. š. padažui
- Šalavijai 10 g keli lapeliai
Kaip gaminti
- Makaronus lengvai pasūdytame vandenyje virkite 7 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite, palikite atvėsti.
- Tunus išgriebkite iš marinato, sutrinkite šakute. Sudėkite ančiuvius, suberkite smulkintus svogūnus, dar sykį viską ištrinkite. Suberkite stambiai sutarkuotus virtus kiaušinius, išmaišykite. Gauta mase įdarykite makaronus, sudėkite į kepimo indą.
- Paruoškite padažą: prikaistuvyje išlydykite sviestą. Sudėkite šalavijų lapelius, maišydama minutę pakaitinkite. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintą sūrį, maišydama kaitinkite, kol sūris išsilydys. Šalavijų lapelius išgriebkite.
- Padažu apliekite makaronus. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 7–10 minučių. Apibarstykite smulkintais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita