Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Morkos 2 vnt. vidutinio dydžio
- Česnakai 2 skiltelės
- Imbieras 2 valg. š. šviežiai tarkuotos šaknies
- Pomidorų pasta 1 valg. š.
- Kuminai 2 arbat. š.
- Paprikos 1 arbat. š. milteliai
- Kalendros 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š. ½
- Lęšiai 2 puodelis rudieji
- Pomidorai 200 ml trinti arba pomidorų tyrė
- Daržovių sultinys 5 puodelis
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite į puodą storu dugnu. Troškinkite 5-7 minutes.
- Sudėkite trintas česnakų skilteles, imbierą, pomidorų pastą, prieskonius ir palikite dar kelioms minutėms.
- Į sriubą supilkite lęšius, trintus pomidorus, daržovių sultinį, pagardinkite pipirais ir druska. Virkite 45 minutes. Galite paskaninti liesu jogurtu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita