Ingredientai
- Sviestas 100 g tešlai
- Miltai 500 g tešlai
- Soda 1 arbat. š. 1 - 1,5 arbat. š. - tešlai
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. malti - tešlai
- Imbieras 1 arbat. š. maltas - tešlai
- Cinamonas 2 arbat. š. tešlai
- Pienas 100 ml
- Kiaušiniai 3 vnt. 3 - 4 vnt., baltymas - glajui
- Bruknių uogienė: (tešlai) 150 ml
- Rudasis cukrus 300 g "Demerara"
- Miltelinis cukrus 50 g glajui ir apibarstymui
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. sulčių - glajui
- Bruknės: (apibarstymui) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Tešlai skirtą sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, prieskonius.
3. Į miltų mišinį supilkite atvėsusį tirpintą sviestą, pieną, įmuškite kiaušinius, sudėkite bruknių uogienę ir gerai išmaišykite. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite į paruoštą tešlą ir lengvai išmaišykite.
4. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos valandą. Palikite formoje 20 minučių aušti, tada išimkite.
5. Glajui kiaušinio baltymą šluotele išplakite su išsijotu milteliniu cukrumi. Įpilkite citrinų sulčių ir plakite, kol masė sutirštės ir pasidarys blizgi. Ja apipilkite atvėsusį keksą. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi, bruknėmis.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita