Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Chorizo dešra 250 g arba kitokios aštrios
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 2 vnt. po vieną raudonąją ir žaliąją
- Bulvės 1 kg
- Lęšiai 50 g raudonųjų
- Daržovių sultinys 0,5 l
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Kmynai 1 arbat. š.
- Petražolės 1 sauja papuošimui
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Dešrą supjaustykite kelių centimetrų gabaliukais, svogūną susmulkinkite, česnaką sutraiškykite, iš aitriųjų paprikų išimkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite, bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite dešrą ir kelias minutes pakepinkite.
3. Sumažinkite karštį ir sudėkite svogūną, česnaką bei aitriąją papriką. Pakepinkite apie 10 minučių arba kol svogūnai suminkštės.
4. Į karštą sultinį puode sudėkite bulves, lęšius ir mišinį iš keptuvės.
5. Išmaišykite su paprikos milteliais, kmynais, druska ir pipirais ir užvirinkite.
6. Sumažinkite karštį, uždenkite ir virkite apie pusvalandį, kol išvirs bulvės. Patiekite karštą, apibarstę smulkintomis petražolėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ispanų