Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltai 5 valg. š.
- Pasukos 100 ml
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. pusė gūžės
- Sezamo sėklos 1 valg. š.
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
- Petražolės 1 sauja ryšulėlis šviežių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Žiedinį kopūstą apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, išgriebkite. Kai pravės, susmulkinkite.
- Dubenyje gerai suplakite kiaušinius su pasukomis. Įmaišykite miltus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų sezamų aliejaus.
- Suberkite sezamus ir maišydama kepinkite apie minutę. Sudėkite smulkintus žiedinius kopūstus, išmaišykite.
- Gautą masę tolygiai paskirstykite ant nedidelio kepimo indo dugno. Viršų apliekite plaktais kiaušiniais. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
- Supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apibarstykite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ispanų