Ingredientai
- Vanduo 1 l
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Cukinijos 1 vnt.
- Džiovinti pomidorai 8 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Kalakutiena 200 g filė
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Batonas 8 vnt. riekelės prancūziško batono
- Sviestas 1 valg. š. „Šeimininkės“
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepkite svogūną, česnaką ir morką. Apkepus daržoves, įdėkite supjaustytą kalakutienos filė ir kepkite su daržovėmis.
2. Kai mėsa iškeps, sudėkite saulėje džiovintus pomidorus ir toliau truputį pakepkite. Puode užvirkite vandenį ir sukrėskite į jį visą keptą masę.
3. Pavirus 6–7 min., dėkite supjaustytą cukiniją, įberkite susmulkintų norimų žalumynų. Palaukite, kol sriuba užvirs, ir tada pagardinkite juodaisiais pipirais bei druska.
4. Prancūzišką batoną supjaustykite 1 cm pločio riekelėmis, aptepkite sviestu ir apkepkite keptuvėje. Skrebučius patiekite prie sriubos.