Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. didelis
- Konservuoti pomidorai 250 g smulkintų konservuotų savo sultyse
- Česnakai 3 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Parmezano sūris 2 sauja tarkuoto
- Mocarelos sūris 3 vnt. rutuliukai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Saulėgrąžų aliejus 5 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. padažui ir baklažanams
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š.
- Bazilikai 2 vnt. šakelės
Kaip gaminti
1. Baklažaną supjaustykite itin plonais griežinėliais. Sudėkite į koštuvą, apibarstykite druska, prispauskite iš viršaus ir palikite porai valandų, kad dingtų kartumas.
2. Tada imkitės padažo. Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kad gražiai pageltonuotų. Italė Monia, kuri su manimi pasidalino parmidžianos receptu, sakė, kad kepant reikia sulaukti „kada svogūnai pradeda dainuoti“ – tada reikia pilti pomidorus. Įdėkite žiupsnį druskos, cukraus, pipirų ir šviežio baziliko. Virkite ant mažos ugnies maišydami, kol padažas sutirštės.
3. Baklažanus pakepinkite ant saulėgrąžų aliejaus iš abiejų pusių. Nusausinkite riebalus.
4. Tada kepimo inde apatiniame sluoksnyje sudėkite pusę baklažanų, kad padengtų visą plotą. Užpilkite pusę padažo. Užberkite sluoksnį smulkintos mocarelos, sluoksnį smulkinto parmezano.
5. Tada vėl klokite baklažanus, pilkite pomidorų padažą ir gausiai apibarstykite parmezanu. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, kol susidarys sūrio pluta. Patiekite karštą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų