Ingredientai
- Miltai 850 g
- Vanduo 300 ml
- Sviestas 180 g
- Cukrus 180 g
- Razinos 150 g
- Cukatai: 70 g
- Mielės 25 g sausos
- Kiaušiniai 5 vnt. 1 kiaušinis ir 4 kiaušinių tryniai
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Mieles išleiskite šiltame vandenyje, įberkite 100 g miltų, sumaišykite, uždenkite indą ir palikite šiltai 3 valandoms.
- Paskui įpilkite šiek tiek šilto vandens, suberkite dar 100 g miltų, leiskite pastovėti 2 valandas.
- Likusius miltus supilkite į kauburėlį su įduba, ten supilkite 140 g ištirpinto sviesto, cukraus, trynius, kiaušinį, pabarstykite druska ir suminkykite. Paskui sumaišykite šią tešlą su iškildinta tešla, sudėkite džiovintus vaisius, vėl išminkykite.
- Tešlą sudėkite į gilią apvalią formą, prieš tai išteptą sviestu, ir palikite kilti 4 valandas. Tešlos turėtų padvigubėti.
- Tešlą perbraukite skersai ir išilgai, tarsi darydama kryžiaus ženklą, ir centre įspauskite likusį sviesto gabalėlį.
- Kepkite 45 min. 220 °C temperatūroje.