Ingredientai
- Bulvės 500 g virtų - virtinukams
- Miltai 250 g virtinukams
- Kiaušiniai 1 vnt. virtinukams
- Druska 2 žiupsnelis virtinukams ir pomidorų pastai
- Pomidorai 3 vnt. pomidorų pastai
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. nedidelis - pomidorų pastai
- Bazilikai 1 vnt. sauja šviežių - pomidorų pastai
- Pipirai 1 žiupsnelis maltų - pomidorų pastai
Kaip gaminti
- Bulves sutrinkite, sumaišykite su kiaušiniu ir druska, po truputį įminkykite miltus. Jei tešla gaunasi skystoka, galite įdėti daugiau miltų.
- Iš tešlos padarykite ploną ritinėlį ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Virtinukus palikite ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus ~10 minučių.
- Virtinukus sudėkite į verdantį vandenį ir ~3–4 minutes virkite kol pakils į paviršių. (Tik svarbu juos virti atskiromis porcijomis, po nedaug, kad jie nesuliptų.)
Ruošiame pomidorų pastą:
- Pomidus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nuo jų nulupkite odelę.
- Svogūnus supjaustykite ir apkepkite, sudėkite supjaustytus pomidorus, viską porą minučių pašildykite, pagardinkite bazilikais, druska ir pipirais.
- Viską sutrinkite elektriniu trintuvu ir dar porą minučių pašildykite.
- Virtinukus sudėkite į keptuvę, užpilkite padažu ir šiek tiek pašildykite.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Mano superpatiekalas iš bulvių
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita