Ingredientai
- Cukinijos 250 g
- Jautiena 500 g faršas
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Krapai 2 valg. š. smulkinti
- Sūris 60 g grietinėlės
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 2 valg. š.
- Aliejus 4 valg. š. kepti
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu aliejaus. Stambiai sutarkuokite cukinijas, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Į jautienos faršą įmuškite kiaušinius, įdėkite keptų svogūnų, krapų, grietinėlės sūrio, miltų. Viską išminkykite. Suformuokite 12 kotletų.
3. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite kotletus. Kiekvieną pusę kepkite 5 minutes, kol lengvai apskrus. Kotletus tiekite su bulvių koše ir citrinų skiltelėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita