Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Kalakutiena 450 g faršas
- Svogūnai 1 vnt. vidutinis
- Česnakai 3 skiltelės
- Aitrioji paprika 2 arbat. š. malta
- Kuminai 1 arbat. š.
- Pomidorai 1 vnt. skardinė konservuotų
- Pupelės 200 g skardinė konservuotų baltų
- Jogurtas 100 ml natūralus
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kalakutienos faršą ir pagardinkite druska (pagal skonį). Kepkite 6–8 minutes, dažnai maišykite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite dar 4 minutes. Suberkite aitriąją papriką, kuminus ir kepkite dar minutę.
- Pomidorus susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite pusę puodelio vandens. Troškinkite 10 minučių, kartais pamaišydami. Likus 5 minutėms iki pabaigos, pupeles gerai nusausinkite ir suberkite į keptuvę. Pakaitinkite minutę. Sudėkite troškinį į lėkštes ir pagardinkite jogurtu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita