Ingredientai
- Kalakutiena 500 g filė
- Grikiai 150 g ekologiškų
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 4 valg. š. grikių
- Jogurtas 4 valg. š. 4 - 5 natūralaus
- Druska 2 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Pomidorai 5 vnt. vyšniniai - garnyrui
- Parmezano sūris 1 sauja drožlių - garnyrui
- Salotinių sultenių: (garnyrui) 1 sauja
- Alyvuogių aliejus 80 ml garnyrui
- Medus 1 arbat. š. skysto - garnyrui
- Citrinos 1 vnt. sultys - garnyrui
Kaip gaminti
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite. Grikius išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, sumaišykite su mėsa. Įmuškite kiaušinius, sukrėskite jogurtą, suberkite grikių miltus, gerai išsukite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, dar sykį išmaišykite. Palikite valandą pastovėti.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Mėsos ir grikių masę krėskite į karštus riebalus. Paplotėlius kepkite iš abiejų pusių ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug po 5 minutes. Ugnį sumažinkite, troškinkite dar 4–5 minutes.
3. Paruoškite garnyrą: salotines sultenes atsargiai sumaišykite su vyšninių pomidoriukų puselėmis. Apšlakstykite iš alyvuogių aliejaus, medaus, citrinų sulčių paruoštu užpilu. Ant viršaus gausiai užberkite parmezano drožlių. Karštus paplotėlius tiekite su daržovėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita