Ingredientai
- Kalakutiena 700 g filė
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Moliūgai 500 g nulupto
- Cinamonų lazdelė 1 vnt. arba 1/4 arbat. šaukšt. malto cinamono
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Aitrioji paprika 0,25 arbat. š. miltelių; nebūtinai
- Medus 1 valg. š.
- Džiovintos slyvos 150 g
- Vanduo 250 ml arba daržovių sultinio iš ekologiško kubelio
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Mėsą ir moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais – kraštinė turi būti apie 3–4 cm. Svogūną ir česnakus supjaustykite kuo smulkiau.
2. Storadugniame puode įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir trumpai apkepinkite mėsą. Išimkite ją ir atidėkite.
3. Sumažinkite ugnį ir sudėkite svogūną, kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Sudėkite česnakus, druską ir prieskonius. Greitai išmaišykite, kol pasijus paprikos kvapas. Ilgai nekaitinkite, nes paprika taps karti!
4. Sudėkite mėsą, moliūgą, slyvas, medų ir užpilkite vandeniu. Atsargiai išmaišykite, padidinkite ugnį ir palaukite, kol užvirs. Paragaukite, ar užtenka prieskonių. Uždenkite dangčiu ir virkite ant labai mažos ugnies apie 1 val., kol mėsa taps visai minkšta (kartkartėmis patikrinkite, ar netrūksta vandens).
5. Dar geriau šį patiekalą troškinti orkaitėje, tokiu atveju moliūgą galima sudėlioti ant viršaus – jo gabalėliai mažiau suteš ir bus skanesni.
6. Valgykite su bulvių koše ar kuskusu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai