Ingredientai
- Sviestas 250 g
- Rudasis cukrus 1 st.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Vanilė 1 arbat. š. esencijos
- Džemas 1 arbat. š. apelsinų
- Klevų sirupas 1 valg. š. tinka ir kitas
- Džiovinti vaisiai 1250 g įvairių
- Miltai 2 st.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Prieskoniai 2 arbat. š. meduoliams
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Romas 1 st. 0,5 - tamsaus, brendžio ar portveino
Kaip gaminti
- Džiovintus vaisius sukarpykite žirklėmis, kad būtų apie 1 cm. dydžio.
- Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, sudėkite kiaušinius ir gerai viską išplakite.
- Supilkite visus skystus produktus ir vėl išplakite.
- Galiausiai suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Viską išmaišykite kol gausis vientisa masė.
- Į ją suberkite vaisius.
- Kepimo skardą ar torto formą (22cm.) išklokite dvigubu kepimo popieriumi, paliekant aukštus popieriaus kraštus.
- Sukrėskite viską, vis šaukštu paspaudant, kad nepalikti oro tarpų. Išlyginkite paviršių ir krestelkit kelis kartus visą formą į stalą.
- Orkaitėje, įkaitintoje iki 150 C temperatūros, pyragą reikia kepti 2,5 val.
- Iškeptą pyragą palikite skardoje iki visiško atvėsimo.
- Tada išimkite iš formos ir su visu kepimo popieriumi dėkite į politileno maišą.
- Maišelį užsukite, kad neprieitų oras ir padėkite vėsiai. Taip laikykite bent savaitę ar dvi, kad subręstų pyrago skonis.
- Švenčių metu pyragą galite laikyti sandarioje dėžuteje ant stalo.
Gražių ir šiltų švenčių jums!
Receptą atsiuntė Dalia Raimonda Mačenskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita