Ingredientai
- Miltai 220 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 100 g
- Irisai (smulkinti) 50 g
- Riešutai 80 g 50 g smulkintų braziliškų ir 30 g smulkintų, skrudintų žemės riešutų
- Spanguolės 50 g džiovintos
- Pienas 100 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Aliejus 20 ml
- Sviestas 1 arbat. š. skardos patepimui
Kaip gaminti
1. Miltus, druską ir kepimo miltelius išsijokite ir sumaišykite su cukrumi.
2. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, kad nebeliktų sausos masės. Supilkite pieną ir aliejų. Tešla neturi būti skysta, todėl jei reikia, galima pridėti dar šiek tiek miltų.
3. Sudėkite braziliškus riešutus, irisus, spanguoles. Atrodo keistas derinys, bet tikrai skanu!
4. Kepimo skardą ištepkite sviestu. Pabarstykite skrudintais žemės riešutų gabaliukais ir užpilkite tešlą.
5. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 min.
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“