Ingredientai
- Šokoladas 180 g arba 60 proc. kakavos - keksui ir 80 - šokolado - glazūrai
- Sviestas 190 g 180 - keksui ir 10 - glazūrai
- Kiaušiniai 1 vnt. keksui
- Miltai 220 g keksui
- Kakava 50 g keksui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. keksui
- Kava 2 arbat. š. tirpios (nebūtina) - keksui
- Pienas 200 ml keksui
- Grietinėlė 80 g glazūrai
- Riešutai 1 sauja papuošimui, galima puošti ir kitaip
Kaip gaminti
Kalėdinis keksas |
- Ištirpinkite šokoladą, sviestą ir kavą metaliniame inde virš garų vonelės. Atvėsinkite.
- Įmuškite kiaušinį ir išplakite su mikseriu, įdėkite cukrų ir išplakite iki vientisos masės.
- Sudėkite išsijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius, viską išmaišykite, supilkite pieną ir dar kartą gerai išmaišykite, masė išeina gana tiršta, ją sudėkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kekso skardą ir kepkite 40-45 min 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
- Keksą ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite.
- Gaminame glazūrą: pakaitinkite grietinėlę, ir sviestą, kol pradės burbuliuoti, gauta mase užpilkite labai smulkiai susmulkintą šokoladą (aš smulkinau blenderiu, galima tarkuoti) ir paliekite maždaug minutei, tada išmaišykite ir atvėsinkite.
- Glazūra būna pakankamai tiršta, todėl lengva pritvirtinti papuošimus: kapotus riešutus, kokosą, cukatas ir kt.
- Keksas drėgnas, tirpstantis burnoje ir greitai bei lengvai pagaminamas, skanaus!
Receptą atsiuntė Gytė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita