Ingredientai
- Sviestas 450 g
- Rudasis cukrus 400 g
- Kiaušiniai 9 vnt.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Apelsinai 1 vnt. sultys ir žievelės
- Citrinos 1 vnt. sultys ir žievelės
- Miltai 4 st.
- Įvairūs džiovinti vaisiai (razinos, abrikosai, datulės, figos, kriaušės, spanguolės ir kt.) 2450 g
- Migdolai 220 g
- Brendis (nebūtinai) 1 st.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Susmulkinkite džiovintus vaisius ir užpilkite brendžiu. Palikite kelioms valandoms.
2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite išspaustas apelsino ir citrinos sultis, suberkite žieveles, cinamoną ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Visą šią masę užpilkite ant smulkintų džiovintų vaisių ir gerai sumaišykite.
3. Kepimo formas išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į jas tešlą ir 2 val. kepkite 140 °C orkaitėje.
Vaisių galite nemirkyti brendyje – iškepusios pyragą aplaistykite jį brendžiu. Bet tai nebūtina.
Pyragą reikėtų kepti likus dviem mėnesiams iki Kalėdų arba mažiausiai iki jų likus dviem savaitėms. Kai pyragas atvės, suvyniokite ir paslėpkite jį, kad nekiltų noras paskanauti.
Skanaus :)
Receptą atsiuntė Agnė Bertašienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Mano kalėdinis receptas
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita