Ingredientai
- Mielės 50 g
- Pienas 300 ml
- Cukrus 45 g 45 - „Panevėžio Plius“ - tešlai ir cukranendrių cukraus „Demerara“ - papuošimui
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - tešlai ir 1 - lengvai plakto - glajui
- Sirupas 95 ml 50 - „Dansukker“ auksaspalvio - tešlai ir 45 - „Dansukker“ auksaspalvio - įdarui
- Druska 2 arbat. š. 1,5 - tešlai ir 0,5 - jūros druskos (dribsniai) - įdarui
- Miltai 480 g 480 - 600
- Sviestas 300 g 100 - kambario temperatūros - tešlai ir 200 - įdarui
- Šokoladas 100 g kapoto - įdarui
- Lazdynų riešutai 100 g smulkiai kapotų - įdarui
- Cinamonas 2 arbat. š. malto - įdarui
- Kardamonas 1 arbat. š. 0,5 malto - įdarui
- Vanilinis cukrus 2 valg. š. „Dansukker“ su natūralia vanile
Kaip gaminti
- Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu.
- Maišykite, kol mielės ištirps.
- Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską.
- Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių.
- Tešla turi būti glotni ir kiek lipni. Uždenkite dubenį ir palikite kilti 1 valandą.
- Visus įdaro produktus sumaišykite atskirame dubenyje ir palikite.
- Pakilusią tešlą padėkite ant miltais apibarstytos lentos. Padalykite į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite į 18 x 13 cm stačiakampį.
- Tepkite įdarą ant tešlos, kraštus palikite neapteptus.
- Susukite kiekvieną stačiakampį ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Padarykite įpjovas vainikuose – perpjaukite tešlą palikdami 1 cm tarp kiekvienos juostelės. Išvyniokite juosteles.
- Palikite kilti 30 minučių. Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukranendrių cukrumi.
- Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 20 minučių.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita