Ingredientai
- Sausainiai 700 g biskvitinių
- Grietinė 300 g riebios
- Cukrus 7 valg. š.
- Ananasai 1 vnt. indelis konservuotų, gabalėliais supjaustytų
- Graikiniai riešutai 50 g
- Šokoladas 2 vnt. plytelės
Kaip gaminti
- Plakikliu apie 2–3 min. plakite grietinę, supilkite į cukrų ir toliau plakite masę dar apie 5–6 min., kad cukrus visiškai ištirptų.
- Sausoje keptuvėje lengvai apkepkite susmulkintus graikinius riešutus.
- Kiekvieną biskvitinį sausainį panardinkite į grietinės ir cukraus masę ir dėliokite ant tortui paruoštos lėkštės.
- Tarp sausainių dėliokite ananasų gabaliukus.
- Kai visi sausainiai ir ananasų gabaliukai bus sudėti, puoškite tortą.
- Ištirpdykite dvi plyteles šokolado (geriausiai – juodojo), semkite šokoladą arbatiniu šaukšteliu ir šlakstykite tortą.
- Tortą porą valandų palaikykite šadytuve, kad susitingtų.
SKANAUS!!!
Receptą atsiuntė Evelina Daukševič
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita